Wat is de CrossFit OPEN?

CrossFit gerelateerde social media pagina’s hebben het momenteel over niks anders. Iedereen speculeert over de workouts die dit jaar voorbij gaan komen; Je wordt uitgenodigd om mee te doen aan de OPEN events; CrossFit boxen door heel Nederland en zelfs over de hele wereld delen trots hoe veel van hun leden zich al geregistreerd hebben voor de OPEN. Maar wat is dat nu precies, de CrossFit OPEN?

Gedurende drie weken wordt elk weekend een workout vanuit CrossFit HQ geprogrammeerd. CrossFit atleten over de hele wereld voeren deze workout uit en uploaden hun score op CrossFit.com. De CrossFit community over de hele wereld doet dus op hetzelfde moment dezelfde workout als jij, wat een erg gaaf gevoel geeft. De workout wordt elke week op donderdag 21:00 uur (Nederlandse tijd) bekend gemaakt en je hebt tot maandag 02:00 uur ’s nachts (Nederlandse tijd) om je score te uploaden. Donderdagavond 16 februari is de eerste Live Announcement te volgen via YouTube. De ranglijst van alle atleten is online te vinden, waardoor je precies kunt zien waar jouw fitness level zich bevindt ten opzichte van de rest van je box, de rest van Nederland en zelfs de rest van de wereld!

Na de drie weekenden qualificeren de beste atleten zich voor de volgende stadium van het seizoen: the Quarterfinals. In deze kwartfinales volgt eenzelfde procedure waarin atleten in hun eigen box workouts uitvoeren en hun score uploaden. Hierna kwalificeren de beste atleten zich wederom voor het volgende stadium: the Semifinals. Hoe veel atleten zich kunnen kwalificeren is per werelddeel verschillend. De Semifinals zijn live wedstrijden over de hele wereld verspreid waar uiteindelijk de allerbeste atleten zich kwalificeren voor the CrossFit Games, oftewel de wereldkampioenschappen. Je kunt de CrossFit OPEN dus zien als de start van het CrossFit seizoen. 

Oke, dit is dus alleen voor de beste atleten die zich willen kwalificeren voor het volgende stadium.. Nee! Niks is minder waar. De CrossFit OPEN is HET evenement wat voor iedereen toegankelijk is en voor iedereen bedoeld is. Je kunt je inschrijven voor drie niveaus: RX, Scaled en Foundations. Iedereen kan dus de workouts meedoen, ongeacht je fitness level. De workouts zijn een goede test om te zien hoe fit je bent en waar je nog in kan verbeteren. 

Je positie op de uiteindelijke ranglijst is een mooie graadmeter om te zien waar je staat en of je jezelf hebt verbeterd ten opzichte van het jaar daarvoor. Het helpt je dus om je persoonlijke voortgang in kaart te brengen. Daarnaast is het gewoon ontzettend leuk om met je box deel te nemen aan het grootste CrossFit evenement ter wereld, de magie van de CrossFit Community te ervaren waardoor je boven jezelf uitstijgt en scores neerzet die je nooit voor mogelijk achtte. Ook als je dus niet officieel registreerd bent via CrossFit.com is de OPEN alsnog super waardevol om mee te doen!

De komende drie zaterdagen zullen wij op de OPEN workout van dat weekend in de les uitvoeren. Doe jij ook mee?