Wat is de CrossFit OPEN?

Het is weer bijna zo ver! Het grootste CrossFit evenement van het jaar: De CrossFit OPEN. Je kunt de OPEN zien als de start van het nieuwe CrossFit seizoen. De OPEN bestaat uit 3 workouts over een periode van 3 weken. Zoals de naam al doet vermoeden is de OPEN open voor iedereen. CrossFitters over de hele wereld doen mee en voeren in hun eigen box dezelfde workout uit. De CrossFit community over de hele wereld doet dus op hetzelfde moment dezelfde workout als jij, wat een erg gaaf gevoel geeft. Als je je officieel hebt ingeschreven voor de OPEN via CrossFit.com kun je na elke workout je score uploaden en je naam op het wereldwijde leaderboard terugvinden. De workout wordt elke week op donderdag 21:00 uur (Nederlandse tijd) bekend gemaakt en je hebt tot maandag 02:00 uur ’s nachts (Nederlandse tijd) om je score te uploaden.

Na de OPEN kwalificeren de beste atleten zich voor de Quarterfinals. Daaruit kwalificeren weer de beste atleten zich voor de Semifinals, waarna de beste atleten van de wereld zich plaatsen voor de CrossFit Games in augustus (wat gezien kan worden als het WK CrossFit). 

Voor sommige atleten is de OPEN dus de start van het seizoen en de eerste stap richting het hoogst haalbare stadium. Voor de meesten van ons is het echter een leuk community event waarin je 3 weekenden op rij alles geeft. Of je nu een ervaren atleet bent of net nieuw bent in de box, iedereen kan meedoen en de workouts op zijn/haar eigen niveau uitvoeren. Of je je nu officieel hebt geregistreerd via CrossFit.com of niet, iedereen is welkom om de sfeer tijdens de OPEN mee te maken en boven zichzelf uit te stijgen. 

Wij zullen de OPEN workouts in de lessen organiseren op zaterdag 2 maart, 9 maart en 16 maart. Je kunt je inschrijven voor de volgende lessen:
08:30 – 09:30 uur en 09:30 – 10:30 uur
Een normale les met een techniek gedeelte en een WOD. De WOD zal de OPEN workout zijn.
10:30 – 11:30 uur en 11:30 – 12:30 uur
Een les waarin we alleen focussen op de OPEN workout en we elkaar zullen judgen. 

Ben jij erbij om met elkaar te strijden, of om de rest van de community aan te moedigen?!