Hoe ziet je eerste WOD eruit?

Het is zover, je eerste CrossFit les. Je loopt de box binnen en bent hiermee direct onderdeel van onze community. Je kleed je snel om in de kleedkamer en kletst met andere leden en coaches tot de les begint. De coach roept iedereen op bij het whiteboard te verzamelen om de les te starten. Op het whiteboard zie je allerlei termen, afkortingen en oefeningen staan waar je geen touw aan vast kunt knopen. Geen zorgen, de coach zal deze allemaal uitleggen en met de hele groep doornemen. 

Na de warming-up ga je in het techniek gedeelte aan de slag met een nieuwe oefening. De coach helpt je om de beweging veilig en met een juiste techniek aan te leren. Na het techniek gedeelte ruim je alle spullen weer op. Er wordt opnieuw bij het whiteboard verzameld waar de coach de workout uitlegt. Na een paar vragen hier en daar is alles duidelijk en pakt iedereen de materialen die nodig zijn tijdens de workout. 3, 2, 1 GO! Je gaat zo snel als je kan, je probeert de oefeningen kwalitatief goed uit te voeren, je krijgt een paar tips van de coach en probeert deze toe te passen, je geeft alles… ennn tijd! Je gaat even zitten om bij te komen. Overal om je heen liggen materialen en bezwete mensen. Jullie hebben zojuist allemaal hetzelfde ondergaan. Hetzelfde gevoeld en hetzelfde overwonnen. Je ontvangt van iedereen een high-five. Super gewerkt! 

Nadat alle materialen weer opgeruimd zijn wordt de les afgesloten met een aantal stretches. Je ploft in een zitzak in onze community ruimte en kletst met andere leden over hun eerste CrossFit les. Ze voelden zich exact hetzelfde als jij op dat moment. Moe, maar voldaan.