CrossFit wedstrijden

CrossFit is de sport van fitness. Het seizoen begint met de CrossFit Open, waarna via verschillende stadia de beste atleten uitkomen op The CrossFit Games in Amerika. Hier worden voor dat jaar The Fittest Man and Woman on Earth gevonden. 

CrossFit wedstrijden zijn echter niet alleen voor de beste en fitste atleten. Er zijn ruim voldoende wedstrijden voor atleten zoals jij en ik. Door heel Nederland worden er wedstrijden en Throwdowns georganiseerd voor fanatieke CrossFitters van verschillende niveaus.  Je kunt je vaak inschrijven voor het RX-, advanced-, of scaled niveau. Er wordt vanuit de wedstrijdorganisatie gecommuniceerd welke skills en gewichten je moet beheersen om met elk van de niveaus mee te kunnen doen. 

Als je wilt deelnemen aan een wedstrijd schrijf je je in voor de Qualifier van deze wedstrijd. Dit is een voorronde waarin je (vaak drie) workouts in je eigen box uitvoert. Je stuurt je score en een video van je prestatie naar de organisatie, waarna de beste atleten uitgenodigd worden om deel te nemen aan het Event. Het aantal atleten dat deel mag nemen aan Final Event het verschilt per wedstrijd.

Wat maakt het zo leuk om aan een CrossFit wedstrijd mee te doen?
Je kunt je fitness meten met anderen; Je kunt jezelf uitdagen en specifieke trainingsdoelen stellen; Je kunt zien hoe je progressie verloopt; Het is te gek om met andere CrossFit fanaten een dag te beleven die in het teken staat van fitness, workouts, spanning, elkaar aanmoedigen en jezelf overtreffen; Steeds meer wedstrijden organiseren ook wedstrijden waaraan je samen met je buddy of een team van 4 kunt meedoen. Voor veel atleten is dit teamgevoel nog een extra reden om mee te doen aan wedstrijden. 

Voorbeelden van wedstrijden in Nederland zijn:
– Amsterdam Throwdown
– Arena Throwdown
– Battle of  the North
– Beach Throwdown
– Beach Showdown
– Dutch Throwdown
– Eindhoven Throwdown
– Lowlands Throwdown
– The Nationals
– Njoya League

Op de website en social media pagina van de wedstrijdorganisaties vind je de data van Qualifiers en Final Events en alle overige informatie die je nodig hebt.

Voor welke wedstrijd ga jij trainen dit jaar?